Termeni si Condiții
Generale de Vânzare – Magazin Online albaclean.ro( TCGV)


Înainte de a utiliza sau obține orice materiale, informații, servicii prin intermediul acestui magazin online, va rugam sa citiți cu atenție Termenii si Condițiile. Aceste prevederi se completează si cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor încheiate cu profesioniști.
1. Informații administrator magazin online
Site-ul www.albaclean.ro este administrat de către Alba Clean SRL cu sediul in localitatea Zalau, str. Fabricii,nr.8, cod poștal 459074, județul Sălaj, Romania, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J31/264/2004, Cod de Identificare Fiscala 16359214, Tel. 0760 687 429, email. office@albaclean.ro .
2. Acceptare TCGV
Administratorul va oferă accesul in magazinul online si utilizarea acestuia, sub rezerva acceptării de către dumneavoastră a acestor termeni si condiții. Prin accesarea, utilizarea, obținerea sau achiziționarea oricărui produs, conținut, date, materiale, informații sau servicii prin intermediul magazinului nostru online, dumneavoastră sunteți de acord sa respectați acești Termeni si Condiții. Administratorul își rezerva dreptul de a completa sau modifica orice informație din magazinul virtual fără a anunța in prealabil utilizatorii site-ului.
3. Drepturi de autor
• Vizitatorul/Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va descarcă/utiliza conținutul magazinului
online albaclean.ro, imagini, descrieri, elemente grafice, fără acordul scris al administratorului întrucât reprezintă proprietatea administratorului,fiind aparat de legea dreptului de autor si de legile referitoare la proprietatea intelectuala si industriala.
4. Perfectarea contractului la distanta, valabilitate
• Odată cu lansarea comenzii de pe magazinul online albaclean.ro, cumpărătorul accepta comunicarea prin e-mail
sau telefon prin care administratorul își derulează activitatea.
• Prezentul contract la distanta intra in vigoare in momentul confirmării comenzii de către administrator. Confirmarea
se efectuează verbal (telefonic) sau electronic (e-mail).
TCGV magazinului online albaclean.ro stau la baza contractului astfel perfectat.
• Administratorul nu considera sub nici o forma o comanda neconfirmata ca având valoarea unui Contract.
• Cumpărătorul devine proprietarul mărfii după confirmarea plații, in cazul plații prin OP sau card respectiv după
efectuarea plații si semnarea documentelor de transport in cazul livrării prin curier cu plata ramburs.
5. Preturi, modalități de plata, facturare
• Preturile sunt afișate pe pagina dedicata fiecărui produs, conțin TVA si nu includ cheltuielile de livrare decât daca
este specificat in mod expres acest aspect sau se oferă ca si bonus pentru comenzile mari. In cazul in care prețul nu este afișat, veți avea posibilitatea de a cere o oferta iar un operator va va comunica prețul in cel mai scurt timp posibil.
• Prețul produsului comandat este cel afișat la data plasării comenzii.
• Prețul imprimat pe factura este același cu cel transmis de operatori in momentul confirmării comenzii.
• Prețul produselor din magazinul online albaclean.ro poate fi diferit de cel din magazinele fizice.
Modalitățile de plata sunt disponibile pe pagina de lansare a comenzii.
• Pe baza informațiilor deținute de albaclean.ro si a celor furnizatede cumpărător va fi emisa o factura pentru bunurile
livrate. Totodată, coletul va fi însoțit de documentația prevăzută de lege pentru produsul /produsele comandat(e), după caz: certificat/declarație de conformitate, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare, etc.
6. Stocuri
Produsele sunt disponibile in stoc. Cu toate acestea, administratorul nu poate garanta disponibilitatea produselor postate. Clienții sunt informați corect, conform termenilor si condițiilor, de disponibilitatea produselor comandate înainte de confirmarea livrării. Rareori, pot apărea erori de comunicare in acest sens.
7. Garanții
SC. Alba Clean SRL. garantează ca produsele livrate sunt originale, sigilate ( în forma în care provin de la parteneri) si însoțite de factura fiscala, chitanța ( eliberata de administrator sau firma de curierat) si după caz certificat de garanție (pentru produsele care necesita garanție). Declaram pe proprie răspundere conform prevederilor art. 5 din HG nr.1022/2002 privind regimul produselor care pot pune în pericol viată si sănătatea, securitatea muncii si protecția mediului ca produsele livrate nu pun în pericol viată, sănătatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului si sunt în conformitate cu: Directivele CE 67/549/CEE si 1999/45/CE. ( în condițiile respectării manipulării, transportului si depozitarii conform Fiselor Tehnice si a Fiselor de Securitate emise de furnizor si aflate în original la sediul societății si pe site-ul www.albaclean.ro în dreptul produselor în cauza.
Produselor comercializate le este garantata calitatea pe perioada înscrisa pe ambalaj, în conditiile respectării prescripțiilor de depozitare si transport.
Pentru orice reclamație sau sesizare va rugam sa ne contactați la adresa de email vanzari@albaclean.ro

8. Informații privind exercitarea dreptului de retragere
Aceste prevederi se completează cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor încheiate cu profesioniști.

Politica de retur

Conform OUG 34/2014 aveți dreptul de a va retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele si fără a suporta penalități în termen de 14 zile. Perioada de retragere expira după 14 zile începând de la ziua la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicata de dumneavoastră, în posesia fizica a produselor.
Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. Datele noastre sunt: Alba Clean SRL cu sediul in localitatea Zalau, str. Fabricii,nr.8, cod poștal 459074, județul Sălaj, Romania, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J31/264/2004, Cod de Identificare Fiscala 16359214, Tel. 0760 687 429, email. office@albaclean.ro .
În acest scop, puteți folosi modelul de retragere alăturat, folosirea lui nu este însă obligatorie.
Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptul de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecințele retragerii

Daca va retrageți, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul ca ați ales alta modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate si, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract. Costurile suplimentare reprezintă orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii calităților si funcționarii produselor, taxe poștale sau de orice alta natura) care urmează a fi suportate de consumator cu ocazia exercitării dreptului de retragere. Costurile aferente serviciului de curierat nu sunt returnabile. Livrarea standard se considera livrarea oferita gratuit de flota albaclean.ro pentru comenzi mai mari de 300ron. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeași modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzacția inițiala, cu excepția cazului în care v-ați exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-ați furnizat dovada ca ați trimis înapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Condițiile dreptului de retragere se aplica doar consumatorilor persoane fizice, definite in art 2, pct.1 al OUG 34/2014.
Va trebui sa suportați costul direct al returnării produselor. Consumatorul este responsabil de integritatea produsului pana la intrarea in posesia magazinului. Costul aproximativ este estimat la maximum 18lei/kg.
Sunteți responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților si funcționarii produselor. La solicitarea si cu acordul consumatorului, Alba Clean SRL poate recomanda cumpărătorului achiziționarea altui produs de o calitate si la un preț echivalente cu cele solicitate în prima comanda. Comanda inițială va fi anulata la data confirmării comenzii produsului/produselor ce înlocuiesc produsul inițial.
Daca va gândiți sa returnați produsul, nu îl utilizați! Nu puteți utiliza produsele pe care le-ați primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare. Dreptul de retragere exista pentru a va permite sa examinați produsul așa cum ați face-o într-un magazin, nu pentru a va oferi 14 zile de utilizare gratuita.

Nu pot fi returnate produsele care:
·au făcut obiectul unei comenzi speciale
·au fost distinct personalizate la cererea consumatorului
·au fost confecționate după specificațiile consumatorului (ex: nuanțarea produsului in culoarea dorita de client)
·prezinta urme de lovire, deteriorare, uzura
·au fost desigilate si nu mai au ambalajul original intact, cu toate accesoriile si eticheta integre.
·sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare
Pentru produsele ridicate de către cumpărător direct din magazin, întrucât cumpărătorul are posibilitatea de a verifica produsul în mod direct, nu se aplica condițiile de retur prevăzute în prezenta secțiune.

Alba Clean SRL va suporta cheltuielile de retur daca acesta îi este imputabil. (Produsele primite nu corespund comenzii, sunt altele decât cele solicitate prin transmiterea acesteia).Pentru alte informații legate de returul produselor va rugam sa ne contactați prin intermediul formularului de contact sau la adresa de email vanzari@albaclean.ro.

Model de formular de retragere
Prezentul formular se trimite înapoi completat doar daca doriți sa va retrageți din contract.

• CătreAlba Clean SRL cu sediul in localitatea Zalau, str. Fabricii,nr.8, cod poștal 459074, județul Sălaj, Romania,
• înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J31/264/2004, Cod de Identificare Fiscala 16359214, Tel. 0760 687 429, email. office@albaclean.ro .
Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră din contractul referitor la vânzarea online a
următoarelor produse : ________________________
• Comandate la data __________/ primite la data ____________
• Nr. Factura __________
• Numele consumatorului (consumatorilor)
• Adresa consumatorului (consumatorilor)
• Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)
• Data

9. Program de lucru, livrări, termene
• comanda poate fi plasata in orice moment dar perioada de procesare este de Luni pana Vineri in intervalul orar 8
16, exceptând sărbătorile legale.
• Termenul de livrare pentru produse este de 48-72 ore din momentul confirmării livrării.
Pot exista întârzieri fata de termenul de livrare stabilit in momentul confirmării comenzii; in acest caz administratorul nu își asuma nici o răspundere in numele firmelor de curierat.
• Administratorul își asuma responsabilitatea in privința livrării produselor comandate de cumpărător. Riscul pieirii
bunului se transfera la cumpărător in momentul predării efective a bunului.

10. Obligațiile cumpărătorului
• sa furnizeze informații reale, corecte si actuale despre entitatea sa atunci când acestea i se cer, in caz contrar
exista posibilitatea refuzării comenzilor
• sa accepte soluționarea eventualelor probleme in termen de 30 de zile de la data sesizării acestora printr-un email adresat administratorului;
• sa accepte TERMENII SI CONDIȚIILE administratorului odată cu lansarea comenzilor si sa achite contravaloarea
mărfii prin metodele puse la dispoziție, la momentul transmiterii comenzii.

11. Obligațiile vânzătorului
-sa pună la dispoziția utilizatorilor gratuit informații profesionale cu privire la produsele si serviciile sale. Conținutul publicat in magazinul virtual are caracter orientativ. Caracteristicile produselor si documentația tehnica aferenta acestora afișate pe site sunt puse la dispoziție de către producători si furnizori. Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare. In funcție de lotul in care au fost fabricate, aspectul real al produsului poate diferi.
• sa contacteze clienții pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail sau telefonic;
• sa livreze produsele in cel mult 30 zile de la confirmarea livrării, dacă acestea sunt in stoc;
• sa utilizeze datele personale colectate de la clienți/utilizatori in concordanta cu secțiunea `Confidențialitate`, parte
integranta din TERMENI SI CONDIȚII.